Hitusen erotiikkaa, olkaa hyvä!

Seksistä ja erotiikasta nauttimisessa ei ole yläikärajaa. Koska sama pätee lukemiseen, nämä mielenkiinnon kohteet on mahdollista yhdistää. Tämän hoksasi vuonna 2006 Joan Price, joka julkaisi yli kuusikymppisille suunnatun kirjan nimeltä Better Than I Ever Expected: Straight Talk about Sex After Sixty (”Parempaa kuin olin osannut kuvitella: suoraa puhetta yli 60-vuotiaiden seksistä”). Saamansa lukijapalautteen perusteella hän julkaisi viisi vuotta myöhemmin kiitetyn ja palkintoja keränneen kirjan nimeltä Naked at Our Age: Talking Out Loud about Senior Sex (”Alastomana: häpeilemättä senioriseksistä”), joka käsitteli ikäihmisten seksuaalielämään liittyviä ongelmia.

Joan Price on 78-vuotias amerikkalainen bloggari ja kirjailija, joka on puhunut jo vuosikausia eri foorumeilla ikäihmisten seksuaalisuudesta. Hänen mottonsa kuuluu, ettei kenenkään tarvitse luopua seksuaalisuudestaan vain sen vuoksi, että keho vanhenee. Ensimmäisen kirjan julkaistuaan häntä alkoi mietityttää, miksi lukijoille ei ole tarjolla eroottisia tarinoita, jotka käsittelevät hänen ikäistensä ihmisten seksuaalista todellisuutta totuudenmukaisesti ja uskaliaasti. Niinpä hän alkoi kehitellä mielessään ideaa eroottisten tarinoiden kokoelmasta, jossa kirjoittajina olisivat seniorit, ja kertoi ideastaan kuulijoilleen ja lukijoilleen.

Ei kulunut kovinkaan kauaa, kun hän oli saanut yli sata valmiiksi kirjoitettua tarinaa – sepitettyjä ja tosielämään perustuvia – joissa oli kuvauksia niin ensikohtaamisista, pitkistä parisuhteista kuin itse aiheutetusta nautinnostakin. Suorasanaisesti kuvatuissa tarinoissa pilkahtelee huumorin lisäksi kirjoittajien sympatia aihepiiriä kohtaan, ja kerrontatyylit vaihtelevat hellästä rajuun ja rivoon. Tarinoista kolmisenkymmentä päätyi kirjaan, jonka Price julkaisi vuonna 2013 nimellä Ageless Erotica. Kirja ilmestyi suomeksi vuonna 2014 nimellä Iätön ajaton erotiikka.

Tätä riemastuttavaa hengen ja lihan tuotetta on saatavilla Lue.fi -verkkokirjakaupasta (pääset oheisesta linkistä)

Iätön ajaton erotiikka – Lue.fihttps://www.lue.fi/tuote/iaton-ajaton-erotiikka/

Kirjan kirjoittaja Joan Price puhuu senioriseksistä omalla Youtube-kanavallaan: